Cum ajungi la Aeroportul din Otopeni și cum pleci de acolo

AEROPORTUL INTERNAȚIONAL HENRI COANDĂ (OTOPENI)

IATA: OTP

ICAO: LROP

Coordonate: 44°34′16″N26°05′06″E

Aeroportul din Henri Coandă (numit “Aeroportul Internațional Otopeni” până în 2004) este situat la 16,5 km nord de centrul Bucureștiului, în orașul Otopeni din județul Ilfov.

Acesta este cel mai mare aeroport din România. În anul 2015, spre exemplu, acest aeroport a tranzitat 9.274.629 de pasageri și este operat de către “Compania Națională Aeroporturi București S.A.“.

CUM AJUNGI DIN BUCUREȘTI LA AEROPORT SAU INVERS

AUTOBUZ

Linia Expres 780 leagă Aeroportul Internațional Henri Coandă de Gara de Nord.

Linia Expres 783 leagă Aeroportul Internațional Henri Coandă de centrul Bucureștiului.

Această linie circulă atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, când autobuzele se succed la intervale de 40 de minute.
Stațiile de autobuz sunt localizate în fața Terminalului Sosiri și în fața Terminalului Plecări.
Preţul unei călătorii pentru linia expres este de 3,5 lei.
Cartela magnetică cu două călătorii costă 7 lei.

TAXI

De la data de 15 iunie 2016, pasagerii care sosesc pe Aeroportul Henri Coandă (îl vom numi “OTP” în continuare) au la dispoziție taxiuri autorizate pentru un tarif de maximum 1,40 lei/km, fără comandă prealabilă, pe care le vor găsi în stația de taxi amplasată la iesirea din terminal. Taximetristii au obligația de a prelua pasagerii în ordinea sosirii.

De asemenea, clienții au la dispoziție terminalele cu touch screen prin care pot comanda taxiuri de la diferite firme, indiferent de tariful firmei.

La parterul Terminalului Sosiri veți găsi o stație taxi unde sunt disponibile taxiuri autorizate de către aeroport, cu un tarif cuprins între 1,39 si 3,50 RON/km.

Conform site-ului celor de la “Compania Națională Aeroporturi București S.A.”. tarifele normale pentru anumite destinații trebuie să fie cele din tabelul de mai jos:

Tarife Aeroport Taxi Otopeni

Dacă întâmpinați neplăceri vă rugăm să aveți în vedere următoarele numere de telefon:

Telefon Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor: +4021 9551
Telefon Poliția Transporturi: +4021 201 3242

TREN

Este o variantă pe care nu dorim să o promovăm din cauza unor neplăceri ale clienților noștri, dar care există. Așadar, vom lăsa aici programul publicat de către CFR Călători.

Mai multe informații în legătură cu această variantă veți găsi aici.

UBER

 

MAȘINA PERSONALĂ

Dacă doriți să mergeți cu mașina personală și să lăsați mașina pe termen lung acolo, trebuie să aveți în vedere că o puteți lăsa maximum 30 de zile.

Lista cu prețurile oficiale:

Harta parcării pe termen lung

 

CURSE LUNGI, PRIN FIRME SPECIALIZATE

Există diferite firme care oferă transport la și de la aeroport. Noi putem oferi, prin partenerii nostri, transport la și de la Adjud, Bacau, Barlad, Buzau, Calarasi, Comanesti, Focsani, Marasesti, Moinesti, Onesti, Otopeni, Panciu, Piatra Neamt, Ramnicu Sarat, Slobozia, Targu Ocna, Tecuci, Tisita, Urziceni, Vaslui.

Tariful diferă în funcție de oraș. Așadar, vă rugăm să ne contactați prin telefon la numărul 0234.370.862.

*Toate informațiile sunt în conformitate cu data de 3 mai 2017 și nu suntem responsabili pentru ulterioarele schimbări de orar.

Câteva locuri de cazare aproape de aeroport, sugerate de către partenerii noștri de la Booking.com:


Booking.com